Brugge stelt Aswebo in gebreke wegens slechte heraanleg Geldmuntstraat

Redactie KW

Loopt de heraanleg van de Geldmuntstraat en de Noordzandstraat in Brugge aanzienlijke vertraging op door een juridisch geschil ? Of zitten de slecht aangelegde kasseien er voor iets tussen?

Tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond legden oppositieraadsleden Ann Soete (N-VA) en Mercedes Van Volcem (Open VLD) het stadsbestuur het vuur aan de schenen over de heraanleg van de Geldmuntstraat en de Noordzandstraat, die nochtans als pilootproject een voorbeeld zouden moeten zijn van hoe de Brugse winkelstraten er in de toekomst uit zouden moeten zien.

Negatief advies

“Onze partij heeft met ontsteltenis kennis genomen van het negatieve advies van de auditeur in de schorsingsprocedure die werd ingeleid door een aannemingsbedrijf tegen de toewijzing van de werken”, zei Ann Soete. De Brugse N-VA hoopt dat het niet tot een schorsingsarrest zal komen, maar doorgaans volgt de Raad van State het advies van de auditeur. “Dit betekent dat de werken zullen worden opgeschort en de uitvoeringstermijn op de helling komt te staan. Nu al is duidelijk dat de start van de tweede fase, voorzien op 10 augustus, niet meer haalbaar is.”

Burgemeester Renaat Landuyt (SP.a) zit naar eigen zeggen niet in met een arrest van de Raad van State. “De auditeur stelt enkel dat de toewijzing voor de bestrating – niet de rioleringswerken – onvoldoende gemotiveerd is. We zullen dat aanpassen en beter motiveren. Wat mij meer zorgen baart, is dat de aannemer de kasseien niet aanlegt zoals het bestek voorschrijft. Er is te veel afstand tussen de stenen. Die voegen mogen maximaal 1,5 cm bedragen, terwijl zij nu minimaal zo groot zijn.”

“Te veel afstand oogt misschien mooi, maar tast het comfort van fietsers en wandelaars – zeker dames op hoge hakken – aan. Bovendien dreigt er door die grote voegen sneller een slijtage op te treden. We hebben de aannemer in gebreke gesteld.”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier