Brug in Wielsbekestraat gaat pas midden oktober dicht

Redactie KW

De brug in de Wielsbekestraat in Ooigem wordt pas halfweg oktober afgesloten voor alle verkeer, een maand later dan oorspronkelijk voorzien dus.


Vanaf half oktober wordt de brug in de Wielsbekestraat afgesloten voor alle verkeer. Dat is een maand later dan voorzien, doordat de voorbereidende werken en het verplaatsen van de nutsleidingen meer tijd in beslag nemen dan oorspronkelijk voorzien.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV startte in de tweede helft van augustus, in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Wielsbeke, met de aanleg van een veilige fietsverbinding langs de gerenoveerde drietrapssluis in Ooigem. Binnen dit project wordt ook de brug over het kanaal Roeselare-Leie in de Wielsbekestraat fietsvriendelijker gemaakt.

De exacte datum waarop de brug wordt afgesloten is nog niet bekend, daarover wordt later nog gecommuniceerd.

Tijdens deze werken is de brug in de Wielsbekestraat afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. De omleiding verloopt grotendeels via de N382. Daarnaast zijn er ook twee omleidingen uitgewerkt voor fietsers op het jaagpad langs de Leie en het kanaal Roeselare-Leie.

De werken worden normaal gezien afgerond in het voorjaar van 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier