Bredene wil ‘wachtverzachters’ aan twee gevaarlijke kruispunten

Redactie KW

Het gaat om de opritten naar de Koninklijke Baan ter hoogte van de Zeelaan en de Breeweg. Wachtverzachters geven aan hoe lang je nog moet wachten voor het jouw beurt is.

Ondanks eerdere ingrepen staat het verkeer nog vaak lang te wachten aan deze twee kruispunten. Het gemeentebestuur van Bredene overweegt nu om zogeheten wachtverzachters te installeren. “Een wachttijdindicatie op deze verkeerslichten langs de Koninklijke Baan zal niet alleen het wachten verzachten maar ook de algemene verkeersveiligheid bevorderen,” is hij overtuigd. “Een duidelijke indicatie van wachttijden moet er immers toe leiden dat autobestuurders, fietsers en voetgangers weten waar ze aan toe zijn en minder de neiging hebben om vroegtijdig manoeuvres uit te voeren en zo zichzelf en andere weggebruikers in gevaar te brengen.”

Bredene wil 'wachtverzachters' aan twee gevaarlijke kruispunten

Bredene gaat hiervoor aankloppen bij het Agentschap Wegen en Verkeer. “Ook voor de nieuw te plaatsen verkeerslichten langs de Prinses Elisabethlaan zou dit een meerwaarde kunnen betekenen”, aldus nog Steve Vandenberghe.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier