Boze bewoners sturen stadsbestuur petitie

Enkele boze bewoners. © RLV
Redactie KW

Sinds half mei worden de voetpaden in de Wilgenlaan heraangelegd. De voorbije drie weken lagen de werken stil en dat stemde de bewoners allesbehalve goedgemutst.

Sinds 18 mei vernieuwt aannemer Seru de voetpaden in de Wilgenlaan. Daarvoor was zes weken voorzien, zo blijkt uit een brief die de bewoners vooraf ontvingen. “In de brief die we ontvingen was wel degelijk sprake van zes weken en eigenlijk vonden we die termijn om een voetpad van nauwelijks 500 meter opnieuw aan te leggen al redelijk lang”, steken de bewoners van de Wilgenlaan van wal.

“Zolang de aannemer bezig was, konden we daarmee leven. De voorbije drie weken zagen we echter geen kat meer in onze straat om af te werken wat eigenlijk al een week geleden moest voltooid zijn”, klinkt het.

Uitwijken naar andere straten

“Tijdens de werken moesten we onze wagens in de Berkenlaan parkeren. Daar werden de tegels en stenen verzaagd waardoor de auto’s constant onder het stof bedolven werden. Er werden ook drie wagens beschadigd. Door wie ? Dat blijft een open vraag. Inmiddels moeten de wagens buiten blijven staan. In de straat zelf is daarvoor te weinig plaats, dus moeten we uitwijken naar andere straten. Dat is wel vervelend als je moet laden en lossen. Ook voor het wassen en stofzuigen van de wagens is het niet evident. We vinden het nu welletjes.”

Om te voorkomen dat je met je auto zou rijden op het stuk voetpad voor de opritten, heeft de aannemer er palletten straatstenen geplaatst. “Nu zien we dat sommigen schuin over het voetpad toch naar hun oprit rijden om te laden en te lossen”, weten de bewoners te vertellen.

“Arbeiders die voor bouwmaatschappij IJzer en Zee woningen renoveren zijn genoodzaakt om hun lichte vrachtwagens op de voetpaden te parkeren omdat kruisen of wegrijden uit de straat anders onmogelijk is”, klinkt het nog.

Uithardingsperiode respecteren

“Ieder jaar voorzien we een bedrag van 100.000 euro voor het opnieuw aan te leggen van voetpaden”, reageert schepen Anne Dequidt. “De werken in de Wilgenlaan zijn gestart op 18 mei en de vooropgestelde termijn waarin de voetpaden moesten voltooid zijn was zeven weken. Op 12 juni zijn de laatste funderingen aangelegd en daarna volgde de aanleg van de betegeling. De funderingen moeten 21 dagen uitharden voordat ze mogen betreden worden”, klinkt het.

De uithardingsperiode moet zeker gerespecteerd worden, anders treden er verzakkingen op. Als de bewoners er over rijden, dan kan de aannemer bij eventuele verzakkingen niet verantwoordelijk gesteld worden. Vandaar dat de opritten tot de garages afgesloten zijn”, gaat schepen Dequidt verder.

“Concreet betekent dit dat de opritten mogen en zullen vrijgemaakt worden op het einde van deze week. We hebben onze opmerkingen geformuleerd aan de aannemer. Die zullen deze week nog weggewerkt worden. Zo kan het voetpad opgestopt en gevoegd worden. Dat betekent dat de werken normaal gezien op het einde van deze week beëindigd worden en dat is dus wel binnen de vooropgestelde termijn van zeven weken”, aldus nog schepen Anne Dequidt.

(RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier