Bomen langs gewestweg in Avelgem worden geveld en vervangen

Redactie KW

De heraanplant moet de leefomgeving en de veiligheid langs de Oudenaardsesteenweg verbeteren.

De bomen langs de Oudenaardsesteenweg te Avelgem tussen Kerkhove en Rugge zijn kwijnend, enkele kraakten de voorbije jaren zelfs al af. Na veel onderzoek besliste het Vlaamse Gewest, Afdeling Wegen & Verkeer, om een 100-tal bomen te vellen. Er worden 60 nieuwe lindebomen geplant (Tilia cordata ‘Greenspire’) op plaatsen waar voldoende ruimte is. De andere bomen worden gecompenseerd langs de Rijtgracht en in de buurt van de N8. De heraanplant verbetert de leefomgeving en de veiligheid langs de Oudenaardsesteenweg.

De voorbereidende werken hiervoor starten in de week van 20 februari. Als de weersomstandigheden het toelaten, start het vellen van de bomen op maandag 27 februari van aan het rondpunt in Kerkhove tot aan de Ruggestraat. De werken zelf vinden plaats in de krokusvakantie met als voordeel dat er minder autoverkeer en ook geen fietsend schoolverkeer is. Om de hinder zo kort mogelijk te houden en alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt gedurende de hele week de Oudenaardsesteenweg volledig afgesloten voor het verkeer. De voorbereidende werken en het heraanplanten van de bomen gebeuren met een mobiele werfzone die mogelijks plaatselijk voor korte hinder zorgt.

Op de gemeentelijke website www.avelgem.be/heraanplantN8 vind je meer info over de werken en ook de laatste stand van zaken. Vanaf 8 maart zullen de nieuwe bomen aangeplant worden.

(JMA)

Tijdens de werkzaamheden zullen er omleidingen voorzien worden:

· Komend van Oudenaarde/Ronse richting Avelgem volg je de omleiding via de N36/N382 naar de autosnelweg E17 en dan richting Kortrijk om via de afrit Zwevegem/Kortrijk-Oost en de N8/N391 naar Avelgem te rijden.

· Komend van Spiere-Helkijn/Avelgem richting Oudenaarde/Ronse volg je de omleiding via de N8/N391 naar de autosnelweg E17 en dan richting Gent om via de afrit Deerlijk en de N36/N8 naar Oudenaarde/Ronse te rijden.

· Komend van Gent richting Avelgem rijd je op de E17 door tot afrit Zwevegem/Kortrijk-Oost om via de N8/N391 naar Avelgem te rijden.

· Komende van Kortrijk richting Oudenaarde/Ronse rijd je op de E17 door tot afrit Deerlijk om via de N36/N8 naar Oudenaarde/Ronse te rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier