Bombardier Transportation uit Brugge mag 20 kusttrams reviseren

Redactie KW

Het gaat om een investering van 6,4 miljoen euro.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits wil hiermee de beschikbaarheid van de huidige Kusttram voor de reiziger verzekeren tot de komst van nieuwe voertuigen.

Overbrugging tot levering nieuwe kusttrams in 2018

In februari van dit jaar zette de Raad van Bestuur van De Lijn het licht op groen voor de aankoopprocedure van 146 nieuwe trams, waaronder 62 Kusttrams. Als de procedure vlot verloopt, zullen de eerste nieuwe kusttrams vanaf 2018 in het straatbeeld verschijnen. Om de inzetbaarheid ondertussen te blijven garanderen, is een beperkte structurele revisie de Kusttrams nodig. Nu gaat het om 20 voertuigen, dat aantal kan later nog uitgebreid worden. De revisie gaat om onder meer de buitenkant, de deuren en een aantal technische onderdelen. Het interieur werd eerder al onder handen genomen. De trams van De Lijn zijn gemiddeld 30 jaar oud.

Drie jaar werkgelegenheid

De Brugse vestiging van Bombardier Transportation zal de revisie uitvoeren. Daar werden de kusttrams ook gebouwd, gerenoveerd en onderhouden. Het contract biedt drie jaar werkgelegenheid aan een volledig team van revisie-experts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier