Boeveriepoort aan het Brugse station weer open voor autoverkeer

Het stadsbestuur en de aannemer bedanken de Bruggelingen voor het geduld dat ze de voorbije maanden opbrachten © Wk
Redactie KW

Hiermee is een eerste fase in de realisatie van de fietsers- en voetgangerstunnels achter de rug.

Op vrijdag 15 juli, om kwart voor zes ‘s ochtends, ging de Boeveriepoort weer in beide richtingen open voor alle verkeer. De verkeerssituatie op de andere punten – Buffelbrug, Smedenpoort, Guido Gezellelaan – worden in de loop van de dag hersteld in de oorspronkelijke situatie.

Het viaduct was sinds 1 maart volledig afgesloten naar aanleiding van de bouw van een tunnel onder de Koning Albert I-laan en aparte fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor. Nu voor de werken aan de tunnel onder de Koning Albert I-laan de ruwbouwfase achter de rug is, verloopt tevens de verkeerscirculatie aan de Bloedput en Vaartdijkstraat terug als vanouds en gaat vandaag (15 juli) in de loop van de dag ook de Smedenpoort weer open. Het autoverkeer in de Koning Albert I-laan moet voorlopig wel nog in beide rijrichtingen over één strook.

De Stationslaan blijft zeker nog tot het einde van het jaar onderbroken voor de werken aan de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor. Zolang volgen de fietsers en voetgangers dus nog de bestaande doorgang. En er geldt ook een uitzondering voor het kruispunt N31 Expresweg-Bevrijdingslaan: daar blijft tot na de herinrichtingswerken aan het kruispunt de tijdelijke verkeerssituatie behouden, met omleidingen via de Blankenbergse Steenweg of Legeweg voor wie op de Expresweg vanuit Zeebrugge komt. Na de ruwbouwwerken voor de tunnel onder de Koning Albert I-laan, volgt nu de aankleding van die tunnel.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier