Boete en rijverbod voor man die op toilet bleef zitten om ademtest te vermijden

Redactie KW

Een 32-jarige man uit Middelkerke ontweek in september vorig jaar een ademtest door op een toilet te gaan zitten. De politie vond dat het te lang duurde en droop zelf af. De man kreeg een geldboete van 1.200 euro en 15 dagen rijverbod.

Nick V. uit Middelkerke moest zich deze ochtend in de Brugse politierechtbank verantwoorden voor het weigeren van een ademtest. “Mijn cliënt zat op het toilet. Hij heeft nooit geweigerd om een ademtest af te leggen. De agenten zijn zélf weggegaan toen het te lang duurde.” Volgens de advocaat van de 32-jarige man uit Middelkerke was zijn cliënt helemaal niet in fout.

Mijn cliënt was toen nog ‘bezig’ en kon niet meteen komen

Op 17 september 2015 werd Nick V. aan de kant gezet door de lokale politie van Middelkerke om een ademtest af te leggen. Even voordien hadden de verbalisanten hem uit een café zien komen. Hij vertoonde uiterlijke kenmerken van dronkenschap. Nick vroeg een kwartier uitstel voor de ademtest en ging opnieuw een café binnen. Daar ging hij op een toilet zitten in afwachting van de ademtest. “De verbalisanten kwamen na een tijdje aankloppen op de deur van het toilet, maar mijn cliënt was toen nog ‘bezig’ en kon niet meteen komen”, zegt meester Thomas Bailleul. “Na een halfuur wachten dropen de agenten af, zonder een ademtest af te nemen. Hij heeft nooit gezegd dat hij geen ademtest wou afleggen. Ik vraag dan ook een milde straf.”

De politierechter legde uiteindelijk een geldboete op van 1.200 euro, waarvan de helft effectief en 15 dagen rijverbod. De beklaagde zelf kon er nog om lachen. “Het verhaal leest als een film”, stelt hij.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier