Boete en rijverbod voor kersverse Rode Duivel van Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge-verdediger Bjorn Engels is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een rijverbod van één maand en een effectieve geldboete van 720 euro.

In juli vorig jaar werd de kersverse Rode Duivel geflitst aan een gecorrigeerde snelheid van 136,5 kilometer per uur in een zone 70. “Hij erkent de overtreding en zal de boete zonder problemen betalen”, zegt zijn advocaat Johnny Maeschalck.

De 21-jarige verdediger, sinds vorige week officieel Rode Duivel, beging de overtreding op 1 juli vorig jaar. Op weg naar een van de eerste trainingen van Club Brugge duwde hij op de Baron De Maerelaan in Zeebrugge het gaspedaal van zijn Mercedes iets te hard in. Hij werd geflitst aan een gecorrigeerde snelheid van 136 kilometer per uur, daar waar 70 is toegelaten. Woensdag moest hij zich komen verantwoorden in de Brugse politierechtbank voor de fikse snelheidsovertreding.

“Doe hem de groetjes”

De verdediging draaide niet rond de pot en erkende de overtreding. “Bjorn weet dat hij fout was en zal de boete zonder problemen betalen”, aldus zijn advocaat Johnny Maeschalck. Bovendien was het de eerste keer dat Engels voor de rechtbank moest verschijnen. De politierechter reageerde streng. “Het is jammer dat mensen met een voorbeeldfunctie steeds opnieuw zo’n stommiteiten begaan. Doe hem de groetjes en zeg dat hij hier nooit meer moet verschijnen”, aldus politierechter Rudi Sierens. De Rode snelheidsduivel kreeg uiteindelijk een rijverbod van één maand en een effectieve geldboete van 720 euro.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier