Blue Bikes voortaan ook te gebruiken in Ieper

05/09/16 om 14:33 - Bijgewerkt om 15:03

Sinds maandag staan aan het station twaalf deelfietsen. Wie zich abonneert, kan voor één euro een fiets voor 24 uur en 7 dagen op 7 ontlenen.

Blue Bikes voortaan ook te gebruiken in Ieper

Frederik Vermeulen van Blue Bike en schepenen Dominique Dehaene en Jef Verschoore maakten een proefritje. © (Foto EG)

Aan de uitleenterminal voor het station staan 12 blue-bikes, genoemd naar hun opvallend blauwe kleur. De comfortabele fiets beschikt over 7 versnellingen en een boodschappenmand achteraan. Wie zich abonneert op het systeem, kan een fiets ontlenen via de sleutelautomaat. Het gebruik van de fietsen kost normaal 3 euro per uitleenbeurt. De stad Ieper en de Vlaamse Overheid leggen elk één euro per ontleende fiets bij zodat de gebruiker slechts één euro betaalt.

In West-Vlaanderen zijn 7 steden die blue-bikes in gebruik hebben. Ieper is de eerste middelgrote stad die mee stapt in het mobiliteitsverhaal. "Ieper is een toeristische stad zodat we denken dat er veel gebruik zal gemaakt worden van de fietsen", zegt Frederik Vermeulen van Blue Bike. "Als blijkt dat 12 fietsen onvoldoende is, worden er binnen de kortste keren een aantal bijgezet. In heel België staan zowat 1.100 dergelijke fietsen ter beschikking. De fiets kan gebruikt worden voor een korte verplaatsing, een lunchmeeting, een stadsbezoek, een vergadering of een opleiding. Ook heel wat attractiepolen en bedrijven in Ieper liggen op een fietsbare afstand van het station."

Wie gebruik wil maken van een blue-bike fiets schrijft zich online in, ontleent een fiets aan het station in Ieper en betaalt daarvoor één euro. De fietsen dienen steeds terug te worden geplaatst aan het uitleenpunt. Het lidmaatschap kost maximaal 10 euro per jaar.

(EG)

>> Alle info op www.blue-bike.be.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!