Blauwe zone op hoek van Westlaan in Roeselare jaren onwettig

© Stefaan Beel
Redactie KW

Op dinsdag 21 oktober gaf de Roeselaarse vrederechter Kurt Ingels gelijk in drie van de vier zaken waarvoor hij door de NV Parkeren Roeselare voor de rechtbank was gedaagd.

Bij één ervan zelfs op heel merkwaardige gronden : de blauwe zone bleek niet wettig omdat er op de hoek van de Westlaan en de Pilkemstraat een bord ontbrak dat het einde van die zone aanduidde. Een situatie die jarenlang zo geweest is… Kurt Ingels uit de Spinnersstraat, heeft in de loop der jaren al wat ervaring verzameld als het om parkeerbonnen in Roeselare gaat. “Ik ben niet tegen het parkeerbeleid op zich, maar kan me er ook niet bij neerleggen als ik vind dat de bekeuring onrechtvaardig is. Zo kreeg ik een bekeuring voor het niet naleven van de blauwe zone in de Pilkemstraat. Die slaat Kurt af met het argument dat de Roeselaarse blauwe zone op dat moment niet wettig was.

Verkeersbord

“Waarom ? Omdat er aan het eind van de Pilkemstraat geen bord stond dat het einde van de blauwe zone aangaf, en de wegcode zegt duidelijk : als ze niet afgebakend is, dan is er geen blauwe zone”, aldus Kurt. “Niemand kan achterhalen wanneer het bord precies is verdwenen, alleen weet men dat het op 22 oktober 2010 voor de laatste keer is gefotografeerd. En als gevolg van mijn tussenkomst is het ook teruggeplaatst, op 10 februari 2014.” En de rechter gaf Kurt gelijk, en geeft de overheid nog een vermaning wegens gebrek aan goed bestuur.

(JR – foto SB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier