Blankenberge wil beter treinaanbod

Redactie KW

De nieuwe dienstregeling van de NMBS zorgt voor grote wrevel bij heel wat Blankenbergse treinreizigers. Binnenkort is er een spoedoverleg waarop het stadsbestuur de pijnpunten aan de NMBS opnieuw zal voorleggen.


De belangrijkste pijnpunten die de stad wil aankaarten bij de NMBS zijn het ontbreken van vroege en late verbindingen, de beperkte frequentie, de lange haltetijden in het station van Brugge en de zeer slechte treinverbinding tussen Antwerpen en Blankenberge.

“Het feit dat de nieuwe dienstregeling minder vroege en late treinverbindingen met Brugge voorziet, is vooral voor de vele pendelaars nefast. Hetzelfde geldt voor het feit dat er slechts één trein per uur in elke richting rijdt. Voor een belangrijk station als Blankenberge, met gemiddeld 1.400 reizigers per dag, is dit ruim onvoldoende” vindt burgemeester Patrick De Klerck.

“Ook de lange wachttijden bij het ontkoppelen in Brugge zorgen voor nodeloos tijdverlies voor de pendelaars. Helemaal onaanvaardbaar is de duur van de treinverbinding tussen Antwerpen en Blankenberge. Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling doen reizigers maar liefst 2 uren en 12 minuten over dit traject, een gevolg van zeer lange overstaptijden en slecht op elkaar afgestemde aansluitingen van treinen.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier