Binnenkort in één richting van en naar Tielts station

Schepen Birger De Coninck. (Foto a-RDC)
Redactie KW

De stad gaat de verkeersafwikkeling aan de achterkant van het station helemaal omgooien. De Gruuthusestraat wordt gedeeltelijk een eenrichtingsweg richting station, in de Bedevaartstraat zal de omgekeerde situatie gelden.

De stad wil al langer de onveilige verkeerssituatie rond het station aanpakken. Vooral fietsers zijn er vaak de dupe, dat vertelde Birger Landuyt van de Fietsersbond Tielt recent nog aan De Weekbode Tielt. De stad wil nu samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de buurt aan de achterkant van het station aanpakken. “We kregen al geregeld eens meldingen van buurtbewoners, bedrijven en organisaties die langs de Gruuthuse- of Bedevaarstraat gelegen zijn dat het er ‘s ochtends niet te doen is”, zegt schepen van Mobiliteit Birger De Coninck. “Het is er elke keer weer een kluwen voor de fietsers. Doordat de wagens zich aan beide kanten van de weg mogen parkeren, is er vaak geen plaats meer voor de fietsers. Als er dan bijvoorbeeld een file staat door de gesloten slagbomen, dan wurmen fietsers zich vaak naar voor door via het voetpad te rijden en dat is zeker niet de bedoeling.”

Er moest een oplossing komen en het AWV heeft samen met de stad een plan gemaakt om het kluwen er op te lossen. “De Gruuthusestraat is eigenlijk te smal om daar een degelijk fietspad aan te leggen. Het is ook geen optie om de helft van de 30 parkeerplaatsen te schrappen, want veel bewoners hebben daar geen garage. Dus stelt AWV voor dat er niets anders opzit dan om van dat laatste stukje tussen de Korteweg en het station een eenrichtingsstraat te maken.”

Hetzelfde zou dan moeten gebeuren in de Bedevaartstraat. Deze zou tot aan de Dertig Zilverlingenstraat een eenrichtingsweg richting Marialoop worden. Bewoners die van de Bedevaartstraat naar het centrum willen rijden zullen dus blokje om moeten rijden via de Korteweg en de Gruuthusestraat. Omgekeerd: bestuurders die van het centrum naar de Zuiderring willen zullen een stukje op de Bedevaartstraat richting Marialoop moeten rijden, om vervolgens via de Korteweg verder te rijden richting Wakken.

(RDC – foto RDC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier