Binnenkort bijna half uur langer op de trein van De Panne naar Brussel

Redactie KW

Ook de spoorafstanden Brussel-Brugge en Gent-Kortrijk zouden in de toekomst 7 tot 10 minuten langer in beslag nemen.

De honderd belangrijkste spoorlijnen zullen er in de nieuwe dienstregeling van eind dit jaar gemiddeld 3,3 procent langer over doen. Dat zegt NMBS-woord­voerder Bart Crols in Het Nieuwsblad en De Standaard. Voor het eerst is tot op de minuut bekend hoe veel langer de treinen vanaf december over hun traject zullen doen. Dat blijkt uit de gelekte dienstregeling die de NMBS vanaf eind dit jaar wil in­voeren. Dat alle treinen tra­ger zouden rijden om stipter te kunnen zijn, was al be­kend. Nu blijkt ook hoe veel trager.

Sneller van Brussel naar Kortrijk

Zo gaat het om tot zeven minuten extra van Brugge naar Brussel­-Centraal, tot tien minuten extra van Gent­-Sint­-Pieters naar Kortrijk en tot 29 mi­nuten extra van De Panne naar Brussel­-Centraal. De afstand van Brussel-Centraal naar Kortrijk zou dan weer 2 minuten sneller gaan.

Vooral voor de as tussen Brussel­-Zuid en Brussel-­Noord wil­ men meer tijd nemen. Het is er zo druk dat de meeste vertragingen daar ontstaan. En daardoor zijn de treinen in theorie momenteel misschien snel­ler, maar in praktijk halen ze dat vaak niet. “Liever een realistische uurregeling dan een regeling waardoor je je overstap alleen in theorie haalt”, luidt het bij de NMBS.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier