Bijna 90 bedrijven geïnteresseerd in proefproject met ‘supertrucks’

Redactie KW

Een proefproject met lange en zware vrachtwagens, de zogenaamde LZV’s, kan rekenen op de interesse van 88 bedrijven.

Zij dienden in totaal 250 dossiers in, die nu naar de administratie gaan. Tegen 1 juli zal duidelijk zijn welke bedrijven een vergunning krijgen om deel te namen aan het project, zo meldt het kabinet van de ontslagnemende Vlaamse minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) maandag. De deadline om de dossiers in te dienen lag op 1 juni. Nu zal gekeken worden of de voorgestelde trajecten waar die supertrucks zouden rijden, beantwoorden aan de vastgelegde voorwaarden.

Het proefproject zal op maximaal tien trajecten gebeuren, en dat gedurende twee jaar. Met het proefproject wil Crevits de effecten van LZV’s op het verkeer, het milieu en de logistieke keten onderzoeken. De toegelaten hoofdtrajecten betreffen alle Vlaamse snelwegen, uitgezond bepaalde delen langs de Brusselse ring, de Kennedytunel in Antwerpen en de N49 Zelzate-West tot Knokke-Heist. Voor de ‘bedieningstrajecten’ naar die hoofdtrajecten gelden verschillende voorwaarden.

LZV’s, supertrucks of ecocombi’s zijn vrachtwagens die tot 25,25 meter lang kunnen zijn met een maximaal toegelaten massa van 60 ton. Twee superlange vrachtwagens kunnen drie gewone vrachtwagens vervangen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier