Bijna 600 pv’s voor rijden in verkeersvrije winkelstraten in Oostende

Leveranciers mogen rijden in de winkelwandelstraten tussen 6 en 10.30 uur om te leveren. © EFOO
Redactie KW

Er werden vorig jaar bijna 600 processen-verbaal uitgeschreven voor rijden in verkeersvrije winkelstraten in Oostende.

Uit cijfers van de politie blijkt dat er vorig jaar 574 pv’s werden uitgeschreven voor (vracht)wagens die rijden in de winkelwandelstraten na 10.30 uur ‘s morgens. Leveranciers mogen rijden in de winkelwandelstraten tussen 6 en 10.30 uur om te leveren. Maar velen storen zich niet aan de venstertijden. Met als gevolg dat er in de winkelstraten toch gereden wordt en voetgangers soms weinig doorgang hebben tussen de geparkeerde wagens.

De politie treedt op en deelt pv’s uit. Maar de meeste koerierbedrijven betalen met de glimlach de 55 euro. Ze nemen de extra kost er graag bij omdat ze dan kunnen leveren op de tijdstippen die hen het beste uitkomen.

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) reageert: “De leveranciers voor handelszaken houden zich doorgaans aan de tijden en laden tussen 6 en 10.30 uur ‘s morgens. De politie doet vaststellingen en daaruit blijkt dat de pakjesdiensten het grootste probleem vormen. Ze krijgen een minnelijke schikking en betalen. We onderzoeken of er een mogelijkheid is om nog strenger op te treden.”

(EFOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier