Biedt parkeertoren Saint-Germain oplossing voor Diksmuide?

Redactie KW

Misschien komt er een onverwachte oplossing voor de welles-nietes-discussie over de parkeertoren aan de Boterhalle in Diksmuide.

In de De Breyne Peellaertstraat, waar er oorspronkelijk seniorenflats zouden komen op de plek waar wijlen dokter Wouters woonde, ziet Tim Saint-Germain een mogelijkheid om er achter het woonhuis een parkeertoren in drie bouwlagen op te trekken.

Een parkeergarage bij de deur, dat zou natuurlijk alvast voor de klanten van Salons Saint-Germain het parkeerprobleem oplossen. Maar de familie Saint-Germain vindt het vandaag nog te vroeg om commentaar te geven over hoe concreet die plannen zijn.

Schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A) bevestigt wel dat er effectief plannen zijn: “Er is informeel vooroverleg geweest tussen het schepencollege en de familie Saint-Germain. Hierin hebben we laten weten dat we principieel geen bezwaar hebben tegen een parkeertoren, maar evident het ontwerp van bouwaanvraag afwachten, net als de opmerkingen van omwonenden in het kader van het in te richten openbaar onderzoek. We vinden het een mooie oplossing voor de verzuchtingen van het bedrijf om parking voor langparkeerders bij te creëren voor de klanten van de vele feesten. Of dit financieel interessant is voor de investeerder laat ik aan de investeerder over. Ik vermoed echter dat er een businessmodel is opgemaakt en dat de bouwheer de parking ook zal exploiteren buiten de eigen feesten om, bv. door verhuur aan particulieren of werknemers die werkzaam zijn in de onmiddellijke omgeving of via een systeem van betalend parkeren. De toekomst zal dan wel uitwijzen of autobestuurders verkiezen om te betalen in een parkeertoren aan de rand van de markt, eerder dan maximaal 2 uur te parkeren op 1 van de 100 openbare parkings op de Grote Markt en het plein Hauspie of gratis lang te parkeren op de centrumparking aan het zwembad en het station.”

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier