Bewoners Zillebeke massaal present voor infovergadering over dorpskernvernieuwing

De bewonersvergadering kon op heel wat belangstelling rekenen. © (Foto dvdb)
Redactie KW

Donderdagavond vond in oc In ‘t Riet een bewonersvergadering plaats omtrent de riolerings- en wegeniswerken in Zillebeke-Dorp.

Meer dan 200 bewoners woonden de infovergadering bij.

De werken zullen plaats vinden in de zone rond de kerk, in de Maaldestedestraat vanaf de lagere school Sint-Vincentius, de Pastoriestraat, de Wervikstraat vanaf de Zandvoordestraat tot De Klaproos en de Blauwepoortstraat tot de Perseweide.

In een eerste fase worden de rioleringswerken aangevat waarbij de rioleringen worden vernieuwd en gescheiden. De bewoners krijgen daarvoor de hulp van een afkoppelingsadviseur die alles in kaart brengt en mee naar de meest voordelige oplossing zal zoeken. De rioleringswerken zullen in het voorjaar van 2016 beginnen.

Na de zomer van volgend jaar wil men dan de dorpskern zelf vernieuwen. In de hele zone zijn momenteel 73 parkeerplaatsen en dat aantal wordt op 79 gebracht. De bedoeling is wel dan men vanaf de Maaldestedestraat, de Wervikstraat en de Blauwepoortstraat in een groene zone terechtkomt als men naar het dorp rijdt. In het dorp zelf wordt de weg fel versmald en wordt plaats gemaakt voor de aanplant van bomen en groene parkeerplaatsen. De Pastoriestraat zal men vanaf de Maaldestedestraat niet meer met de auto in kunnen rijden.

Om het groeneffect te vergroten, wordt ook het kerkhof visueel bij het groen betrokken door de aanleg van gazonpaden. De kerkhofmuur wordt verlaagd en zal als zitgelegenheid kunnen gebruikt worden. Ook de muur van de koer van Ridder de Stuers wordt verlaagd tot op zithoogte. De wegen worden aangelegd in grijze platte kasseien, net als de voetpaden. Beide worden door een borduur van elkaar gescheiden. Aan de kerk en de school komen grote verkeersdrempels om de snelheid af te remmen. De kasseistrook voor het Chiroheem wordt een groene vlakte met aanplant van bomen. Het is de bedoeling dat de dorpskern op een park lijkt. De plannen konden op behoorlijk veel bijval rekenen.

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier