Bewoners Weverijstraat Ieper zijn verkeersellende beu

Redactie KW

Langs de Weverijstraat bevinden zich de bibliotheek, het stadsarchief en de Academie.

Die worden heel druk bezocht. Omdat het een smalle straat is, geldt een parkeerverbod. Maar dat wordt door heel wat mensen genegeerd. Bewoner Bart Tourlousse: “Er wordt toch geparkeerd ook op en voor de plaatsen voorzien voor mensen met een handicap. Het gaat vooral om ouders die hun kinderen naar de academie brengen of komen halen”.

Stationeren mag, maar veel ouders begeleiden hun kinderen naar de academie of helpen hen met materiaal naar binnen dragen. En ook op het einde van de lessen parkeren er ouders in afwachting dat hun kind naar buiten komt. De straat, waar éénrichtingsverkeer geldt, is daardoor geregeld geblokkeerd. Dat schept ook gevaarlijke situaties voor leerlingen die te voet of met de fiets naar de academie gaan.

Ondergronds parkeren

Directeur Tom Deloose van dé Academie is zich bewust van het probleem. ‘We hebben onze leerlingen al een brief meegegeven. Voor hun veiligheid is het best dat de ouders parkeren in de ondergrondse parking hier vlakbij. Want als het druk is, lopen onze leerlingen die te voet of met de fiets komen, ook gevaar tussen die auto’s. De straat afsluiten is geen optie, omdat er vaak allerlei materiaal geladen en gelost moet kunnen worden’, verduidelijkt de directeur.

Ook schepen van Mobiliteit Domiinique Dehaene heeft weet van de situatie. ‘Er mag daar inderdaad niet geparkeerd worden en dat wordt ook duidelijk aangegeven. Maar sommige mensen houden zich niet aan de parkeerregels die daar gelden. De politie houdt daar geregeld toezicht en controleert en sanctioneert zo nodig. Moest men gebruik maken van de ondergrondse parking, dan zou het probleem meteen opgelost zijn’, weet de schepen.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier