Bewoners Lauwbergstraat vragen snelheidsremmers na zoveelste ongeval

Kathy Degraeve en Gina Deplancke vinden dat de Lauwbergstraat een stuk veiliger kan. (Foto CR)
Redactie KW

Kathy Degraeve en Gina Deplancke vinden dat het hoog tijd wordt dat er iets aan de verkeersveiligheid in de Lauwbergstraat gedaan wordt.

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni verloor een chauffeur in de Lauwbergstraat de controle over zijn voertuig. Hij ramde vier wagens. De bewoners willen dan ook dat er maatregelen volgen.

“De oplossing is eenvoudig. Er wordt veel te snel gereden in onze straat. Waarom zorgt de stad er dan niet voor dat de auto’s minder snel kunnen rijden?” Gina Deplancke woont ondertussen al meer dan 20 jaar in de Lauwbergstraat. Kathy Degraeve woont er zelfs al iets langer. Toen ze hun woning kochten, beloofde de notaris dat er een garagestraat achter hun huizen aangelegd zou worden.

“Nu moeten we in de straat parkeren. Er is niet zoveel plaats en dus worden er hier nogal wat spiegels afgereden. Bij een buurvrouw staat de teller ondertussen al op 12 afgereden spiegels.”

“Waarom worden hier geen zware bloembakken gezet, zodat auto’s niet meer rechtdoor kunnen rijden, waarom worden de automobilisten niet verplicht om te slalommen?” De bewoners vragen zich meteen ook af wanneer de beloofde garagestraat eindelijk aangelegd zal worden. “Toen we hier kwamen wonen, vertelden de verkopers en de notaris dat er binnen afzienbare tijd een garagestraat aangelegd zou worden. Wij wachten daar ondertussen al meer dan 20 jaar op.”

Schepen van ruimtelijke ordening Mieke Syssauw schrok toen we haar confronteerden met de verhalen van de bewoners. “Het klopt dat er zich achter de woningen in de Lauwbergstraat een woonuitbreidingsgebied bevindt. Dat is echter nog niet aangesneden. Als het woninguitbreidingsgebied in de verre toekomst aangesneden zal worden, kan er nagedacht worden over een garagestraat. Dat is nu nog niet aan de orde. Er is nog geen Bijzonder Plan van Aanleg of BPA. Ik vermoed dat wat de bewoners nu vertellen, politieke beloftes zijn.”

(Lien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier