Bewoners krijgen in Kortrijk eigen parkeerplaatsen

Axel Weydts. © JVGK
Axel Vandenheede

Het Kortrijkse parkeerbedrijf Parko wil tegen eind dit jaar 240 parkeerplaatsen voor bewoners in de binnenstad gerealiseerd hebben. Straks start een testfase.

Na de Shop&Go-plaatsen lanceert Parko binnenkort de bewonersparkeerplaatsen. “We willen jonge gezinnen aantrekken naar de stad, maar dat resulteert automatisch in een grotere parkeerdruk”, stelt Axel Weydts, voorzitter van Parko en schepen van Mobiliteit in Kortrijk.

Daarom wil het Kortrijkse parkeerbedrijf bewonersparkeerplaatsen lanceren. Nog voor de zomervakantie start een testproject op Overleie. Als alles vlot verloopt, wil Parko tegen oktober 240 bewonersparkeerplaatsen gerealiseerd hebben in de binnenstad.

Kleurtje en sensor

Alle plaatsen zullen een sensor en een kleurtje krijgen. “Een sensor zodat we bij Parko kunnen zien of elke bewonersparkeerplaats vaak wordt gebruikt. Is dat niet het geval, dan kunnen we die plaats naar een andere straat plaatsen waar er meer nood is. Wat de kleur wordt, voor Shop&Go kozen we voor groen, is nog niet duidelijk. Die kleur zal ervoor zorgen dat iedereen zal zien dat het niet om een reguliere parkeerplaats gaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier