Bewoners kregen parkeerboetes nadat verkeerssituatie in hun straat buiten hun weten was aangepast

Redactie KW

In de Molendreef in De Haan werd onlangs de verkeerssituatie gewijzigd. Een deel van de straat werd opengesteld in beide richtingen voor alle verkeer. De bewoners hadden dat niet door maar werden wel beboet.

Gemeenteraadslid Hilde Dhont (LB) vond het zeer jammer dat de inwoners van de straat pas na twee weken werden ingelicht over de verkeerswijziging. “Er werd in de gemeenteraad van januari goedgekeurd om het stuk Molendreef dat eenrichtingsverkeer was, gedurende enkele jaren terug open te stellen in beide richtingen voor alle verkeer”, legt ze uit. “Zo beslist, zo uitgevoerd. De borden waren amper weg en enkele mensen werden in de nacht beboet omdat hun auto in de verkeerde richting geparkeerd stond.”

De verontwaardiging bij de bewoners was groot. “De mensen werden pas na twee weken op de hoogte gebracht van de verandering en pas na twee weken kwamen er borden ‘ gewijzigde verkeerssituatie'”, aldus nog Hilde Dhont. “Gelukkig werden omwille van de felle reacties de boetes geseponeerd, en terecht.”

Burgemeester Peter Breemersch gaf op de laatste gemeenteraad toe dat de communicatie beter had gekund.

(AV – Foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier