Bewoners Hoge Dijken Roksem vragen (en krijgen) met petitie verkeersspiegel terug

02/06/17 om 20:01 - Bijgewerkt om 19:59

De spiegel, die er al jaren stond, is in april weggenomen. "Voldeed niet meer aan de normen", stelt burgemeester Ignace Dereeper.

Bewoners Hoge Dijken Roksem vragen (en krijgen) met petitie verkeersspiegel terug

Vrijdagnamiddag overhandigden enkele buurtbewoners de petitie aan schepen van Mobiliteit Myriam Maes. © (Foto LIN)

Door het weghalen van de verkeersspiegel op het kruispunt Hoge Dijken/Oude Brugseweg is de situatie er heel onveilig geworden. Al verschillende bewoners hebben aan de lijve moeten ondervinden hoe gevaarlijk het nu is om uit de Hoge Dijken naar links de Oude Brugseweg in te slaan.

"Je ziet niet meer wat er van rechts komt, te meer de Oude Brugseweg net voor het kruispunt een draai maakt. Iedereen houdt hier rekening met de voorrang van rechts, maar toch moet je op goed geluk, hopend dat er geen auto van achter de draai komt, de weg oversteken", leggen buurtbewoners Nancy Decloedt, Ilse Verbandt en Greet Vandenbussche uit.

Nieuwe spiegel

De hele straat tekende dan ook een brief, gericht aan het stadsbestuur, met de vraag om de spiegel er terug te plaatsen. "We hebben de situatie onderzocht en zijn inderdaad tot de vaststelling gekomen dat een spiegel hier nodig is", zegt schepen van Mobiliteit Myriam Maes.

"Ik wil jullie dan ook melden dat er een nieuwe en grotere komt. De spiegel zal een beetje naar rechts worden opgeschoven, zodat de zichtbaarheid nog beter wordt. En er komt een groot Andreaskruis op de grond."

Ook is er door de bewoners heel wat ongenoegen over het te rap rijden in de smalle Hoge Dijken, een kinderrijke straat met ook nog eens een kinderopvang.

Na overleg met de burgemeester kwam volgend voorstel uit de bus: "Indien 70 procent van de straat akkoord is kunnen we kijken of invoering van eenrichtingsverkeer mogelijk is. En we zullen van de Hoge Dijken een straat maken waar maximum 30 kilometer per uur mag worden gereden. Jullie mogen dus in blijde verwachting zijn van deze aanpassingen, van de spiegel en van het Andreaskruis", aldus burgemeester Dereeper met een kwinkslag.

(LIN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!