Beweging.Net plant actie tegen doven straatverlichting

Redactie KW

Meulebeke By Night is een fiets- en wandeltocht op dinsdagavond 10 november. Georganiseerd door de strekkingen van Beweging.Net. Ze willen hiermee het doven van de straatlichten tussen 23 uur en 5 uur aan de kaak stellen.

“Er kwamen veel reacties op het doven van de verlichting. In samenspraak met de partners van ACV, KAJ, Vreugd in Deugd, Rap en Knap groeide de consensus om deze problematiek aan te kaarten maar kregen van het schepencollege geen toelating voor een protestactie. Was trouwens ook niet onze bedoeling. Zuinig omspringen met energie en besparingsmaatregelen zijn nodig, dat lijdt geen twijfel maar niet dat het de veiligheid van de zwakke weggebruiker in het gedrang mag brengen.” weet woordvoerster Ann Coudenys (foto links).

Burgemeester Verwilst weerlegt de kritiek en handhaaft de maatregel. “De besparingen op financieel en ecologisch vlak zijn heel groot. Financieel een besparing van 60 000 euro (2015) of zelfs meer dan 70 000 euro (2016). We hebben ook 12 % minder CO 2 uitstoot, meteen een groot deel van wat ons opgelegd wordt. De lichten zijn ondertussen al drie maanden gedoofd; van ongevallen tijdens nachtelijke uren met fietsers kregen we geen melding.

Het systeem vereist wel her en der enige aanpassing. We maken er werk van.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier