Beweging.net, Mivalti en De Rinkel starten met een fietsbieb in Tielt

Klaas Carrette. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Beweging.net, Mivalti en De Rinkel slaan de handen in elkaar voor de oprichting van een fietsbieb. Een tweedehands kinderfietsje een jaar lang ontlenen kost 20 euro fietsgeld en 20 euro waarborg.

Mensen die aankloppen bij de fietsbieb kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets ontlenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. En is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander model of een fiets met een hipper kleurtje? Dan mag je de ontleende fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit de fietsbieb. Een heel jaar lang! Zelfs veel langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft…

“De fietsbieb Tielt zal gevestigd zijn op het domein van vzw Mivalti met een antennepunt in De Rinkel en zal open zijn elke 3de zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur (eerste opening 20 januari 2018). Dit wordt meteen ook de 10de fietsbieb in West-Vlaanderen. Wie een kinderfiets in goede staat aan de fietsbieb schenkt, ontvangt een waardebon voor een jaar gratis fietsgeld, en hoeft enkel nog de waarborg te betalen”, zegt Klaas Carrette van Beweging.net.

Gezocht: kinderfietsen

Heb je nog een degelijke kinderfiets staan die niet meer wordt gebruikt? “Schenk hem dan aan de fietsbieb. De fietsen die worden binnengebracht worden in orde gezet en krijgen bij de fietsbieb een nieuw leven. Fietsen mogen binnengebracht worden bij Kopie Service (Grote Hulststraat 63) en De Rinkel, (Tramstraat 53).”

Gezocht: vrijwilligers

De Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. “Sleutel je graag én met kennis van zaken aan fietsen of wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Zegt het je wel iets om de fietsbieb in Tielt enkele uren per maand open te houden? Wil je meehelpen bij de promotie of heb je creatieve ideeën voor fietsvriendelijke activiteiten? Kortom, wil je op één of andere manier meewerken? Neem contact op”, zegt Klaas Carrette, tevens voorzitter CD&V Tielt. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier