Bewakingscamera's op Brugs stationsplein

27/06/17 om 10:32 - Bijgewerkt om 10:32

De Lijn heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met de Stad Brugge voor de plaatsing en het gebruik van twee bewakingscamera's op het stationsplein.

Bewakingscamera's op Brugs stationsplein

De Lijn investeert 65.000 euro in de twee camera's op het stationsplein. Die kunnen tot 30 keer optisch inzoomen en worden beheerd door de lokale politie. "Jaarlijks zijn er toch een honderdtal incidenten op het drukbezochte stationsplein : verbaal en fysiek geweld, vandalisme, gauwdiefstallen. Vorig jaar was er zelfs een onrustwekkende verdwijning", zegt Suzy Costers, directeur van De Lijn West-Vlaanderen ter verantwoording.

Brugge is, na Antwerpen en Brussel Noord, nog maar de derde stad waar De Lijn met de lokale politie een veiligheidsprotocol ondertekent. Al is er wel al sedert de zomer - enkel in West-Vlaanderen - ook een samenwerkingsakkoord met provinciebestuur, politie en parket omtrent snelle informatie-uitwisseling vooral inzake incidenten op de kusttram.

27 camera's

Brugge telt nu al 27 bewakingscamera's op zijn grondgebied. De camera's op het stationsplein vormen voorlopig het sluitstuk van de heraanleg die 4 miljoen euro gekost heeft. Op 12 juli dient enkel nog de nieuwe Lijn-winkel in gebruik genomen te worden en de container aan de zoenzone afgebroken te worden.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!