Bevolking krijgt met ‘puzzelmaquette’ inspraak in nieuwe Steenbruggebrug

Redactie KW

Zaterdagvoormiddag kwam Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) het ambitieuze project Stadsvaart toelichten.

Met dit project wil Weyts, hierin gesteund door de Brugse burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) en de Oostkampse burgemeester Luc Vanparys (CD&V), de binnenvaart voor het schipverkeer beter ontsluiten en de mobiliteitsproblemen in de Brugse regio mee helpen oplossen. Hierbij zullen de twee belangrijkste knelpunten met name de Steenbruggebrug en Dampoortsluis aangepakt worden.

Het Brugse bureau Grontmij ging eind vorig jaar van start met voorbereidend studiewerk. Er liggen een aantal alternatieven op tafel voor de Steenbruggebrug die aan de hand van een ‘puzzelmaquette’ voorgesteld werden. Op vier voorstellingsavonden in juni, meer bepaald in Sint-Kruis, Steenbrugge, Brugge en Oostkamp, zullen de betrokken partijen deze alternatieven, variërend van een tunnel tot een hoge brug, toetsen aan de mening van de bevolking. Daaruit zou een definitief ontwerp naar voren moeten komen.

Nog een lange weg te gaan dus, maar toch hoopt Weyts dat de eerste werken voor de nieuwe Steenbruggebrug in 2018 van start kunnen gaan.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier