Bevolking Ieper krijgt inspraak in nieuw mobiliteitsplan

Redactie KW

Het jongste mobiliteitsplan in Ieper dateert van 2011.

Schepen van mobiliteit Dominique Dehaene organiseerde een tweetal participatieavonden. Een eerste met de diverse adviesraden en een tweede met de bredere bevolking.

Telkens kregen de twee groepen een vijftal thema’s voorgeschoteld rond het voetgangers- en fietsverkeer, het al dan niet gebruiksvriendelijk openbaar vervoer, het parkeerbeleid en het verkeerscirculatieplan. Een zeer geanimeerde en constructieve discussie volgde, waaruit snel duidelijk werd dat er de jongste jaren inspanningen worden en werden gedaan, maar dat er nog heel wat tekorten zijn voor de voetgangers en de fietsers.

Er zijn vooral wensen over veiligheid, bijvoorbeeld de vraag om zebrapaden te voorzien, zelfs in de zone 30 en ook buiten het stadscentrum. Ook het probleem van de invalswegen werd aangekaart. Die zijn niet echt optimaal voor de fietsers. Voorts werd er ook gepraat over het openbaar vervoer van en naar de deelgemeenten, de parkeerproblematiek en werd er gedroomd over een autovrije markt. De bussen die blijvend parkeren op de Leet, blijven een doorn in het oog.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier