Betrapte bestuurder blijkt 6 uur later nog zatter dan bij de eerste controle

29/11/16 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:19

A.B. (66) uit Ganshoren verscheen dinsdag voor de Brugse politierechtbank omdat hij twee keer in amper zes uur tijd onder invloed met zijn wagen reed.

Betrapte bestuurder blijkt 6 uur later nog zatter dan bij de eerste controle

Hij werd in april eerst door de politie aangesproken op de Markt van Blankenberge. Hij wilde wegrijden, maar had 0,99 promille alcohol in zijn bloed. De agenten trokken zijn rijbewijs dan ook voor zes uren in.

Maar de volgende morgen - en nog steeds binnen de periode van zes uur - zagen de agenten hoe A.B. een verboden richting in Blankenberge inreed. Ze hielden hem tegen en de man bleek stomdronken te zijn. Hij weigerde om een adem- of een bloedtest af te leggen. "Je dacht eerst dat je in Brussel was, dan dacht je dat het Parijs was", zei de politierechter. A.B. zelf bleef echter beweren dat hij niet gereden had.

Tot hij met zijn rug tegen de muur stond. "Ja, ik heb de auto verzet omdat er die ochtend markt was", gaf hij toe. In 2012 werd hij al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. De politierechter toonde maar weinig begrip en gaf hem een boete van 2.400 euro en een rijverbod van zes maanden. Als hij daarna zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven.

(TL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!