Betonplaat die vastzit onder brug zorgt voor veel verkeershinder

© Gemeente Wielsbeke
Redactie KW

De expressweg tussen Waregem en Oostrozebeke is vrijdag bijna de hele dag in beide richtingen afgesloten nadat een vrachtwagen met zijn lading op de op de onderkant van de Fabiolabrug ingereden was en daarbij een deel van zijn lading verloor.

Enkele andere prefab betonpanelen kwamen op het wegdek terecht aan de Zwaantjesbrug. Een achterliggend voertuig kon het geknelde paneel niet meer ontwijken en reed er op in. Een vrouw raakte lichtgewond.

Door dit incident was er tot omstreeks 16 uur geen verkeer mogelijk in beide richtingen op de N382 tussen Ingelmunster (rotonde N382/N357) en de Verbindingsstraat (Ooigem-Wielsbeke).

Alle verkeer werd afgeleid van in Ingelmunster op de N357 tot in Oostrozebeke. Ook het omgekeerde traject diende gevolgd te worden.

De Vlaamse Waterweg, de verantwoordelijke van de brug, heeft de stabiliteit van de Zwaantjesbrug intussen grondig onderzocht.

Ruim een maand geleden gebeurde er ook al een ongeval op dezelfde plaats. Op 16 juli knalde een kraan van ruim 20 ton tegen de onderkant van de Zwaantjesbrug. De kraan stond op een dieplader die door een tractor van een grond- en afbraakwerkenbedrijf werd voortgetrokken.

Ruim een maand geleden knalde al een kraan op de Zwaantjesbrug.
Ruim een maand geleden knalde al een kraan op de Zwaantjesbrug.© LSi

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier