Bestuurder veroorzaakte ongeval met 3 promille in het bloed en zoontje op de achterbank

© BELGA
Redactie KW

Een man uit Heist verscheen vanmorgen in de Brugse politierechtbank omdat hij met maar liefst 3 promille alcohol in zijn bloed een ongeval veroorzaakte.

Bovendien zat zijn zoontje op dat moment op de achterbank. “3 promille en een kind in de wagen?”, vroeg de rechter verontwaardigd.

Het ongeval gebeurde op 2 januari dit jaar. A.D. (42) uit Heist reed toen een tegenligger aan langs de Krommedijk in Knokke-Heist. In de andere wagen raakten twee mensen gewond. De ademtest wees uit dat hij met maar liefst 3 promille in zijn bloed rond reed. Hoewel dat op zo’n 16 pintjes bier neer komt, vertoonde de man geen enkel teken van dronkenschap. “En dat vind ik toch verontrustend”, zei de procureur. “Want dat wijst meestal op gewoontedrinkers.”

Hoewel dat op zo’n 16 pintjes bier neer komt, vertoonde de man geen enkel teken van dronkenschap

De advocaat van A.D. probeerde om een milde straf uit de brand te slepen. “Hij had de avond voordien een nieuwjaarsreceptie op zijn werk gehad”, klonk het. “Daarna had hij de auto laten staan. Maar ‘s morgens kwam hij die weer oppikken en hij besefte niet dat er nog teveel alcohol in zijn lichaam aanwezig was.”

De botsing kwam er toen de man zich omdraaide om iets tegen zijn zoontje op de achterbank te zeggen. Iets dat er bij de politierechter al helemaal niet in ging. “Wie kruipt nu met zoveel op achter het stuur met een kind in de wagen?”, vroeg hij zich af. “Tijdens de eindejaarsperiode wordt zoveel campagne gevoerd. Maar veel haalt dat blijkbaar voor sommigen niet uit.”

De Heistenaar werd veroordeeld tot een boete van 1.600 euro en een rijverbod van drie maanden. Hij moet beide slachtoffers ook een voorlopige schadevergoeding van 500 euro betalen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier