Bestuurder van Porsche Cayenne voor de vierde keer veroordeeld voor rijden onder invloed

Redactie KW

De man reed rond met 2,74 promille alcohol in zijn bloed.

Een 53-jarige man uit Knokke werd dinsdag voor de vierde keer veroordeeld voor rijden onder invloed. C.K. zat deze keer met 2,74 promille alcohol in zijn bloed achter het stuur van zijn Porsche Cayenne. “Het spijt me”, zei hij aan de rechter.

C.K. werd in mei vorig jaar tegengehouden in Knokke. De politie zag toen hoe hij zaterdagnacht uit een café op de Canada Square kwam gewaggeld. Hij stapte in zijn wagen en vertrok. De politie zag nog hoe hij een toertje maakte. Ze hielden hem tegen en lieten hem blazen. Daarbij bleek dat hij heel wat alcohol had gedronken.

Zijn advocaat probeerde de politierechter mild te stemmen. “Hij bezoekt dagelijks klanten en heeft zijn rijbewijs echt wel nodig”, klonk het. En ook C.K. zelf deed zijn duit in het zakje. Hij betuigde zijn spijt aan de rechter.

Maar die had daar maar weinig oren naar. En daar had het strafverleden van de man alles mee te maken. Hij werd namelijk al drie keer eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. De laatste keer was nog maar in 2016. “En toen zal u er ook wel spijt van gehad hebben”, zei de rechter cynisch. “Als u het niet wil horen, zal u het moeten voelen.”

Hij veroordeelde C.K. tot een gevangenisstraf van één maand en een boete van 3.200 euro. De man kreeg ook een rijverbod van zes maanden opgelegd. Als hij daarna zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor theoretische en praktische examens en een medisch en psychologisch onderzoek. Zijn Porsche kon niet verbeurd verklaard worden omdat het om een firmawagen ging.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier