Bestuurders negeren signalen spooroverweg in Ingelmunster… tijdens sensibiliseringsactie

Redactie KW

Vrijdag voerden Securail én de spoorwegpolitie controles uit aan het station in Ingelmunster over het correct naleven van de verkeerscode ter hoogte van de overweg van de Izegemstraat.

Net op dat moment reden een personenwagen en een bedrijfswagen door, op het moment dat de slagbomen naar beneden werden gelaten. Beiden chauffeurs kregen een pv en zullen zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden. Hun reactie? “We hebben het niet gezien !” Ook op donderdag al werd een meisje beboet omdat ze – te voet – het reglement niet naleefde en dus geen aandacht schonk aan de slagbomen die al naar beneden waren gelaten. Zowel op donderdag als op vrijdag deelde Infrabel folders met veiligheidstips uit aan de weggebruikers, voorbijgangers en treinreizigers. Iedere dag worden er op het Belgische spoorwegdomein immers tientallen overtredingen vastgesteld tegen de spoorveiligheid. Dat gaat om gevaarlijk gedrag aan overwegen, langs het spoor en in stations en stopplaatsen.

Bestuurders negeren signalen spooroverweg in Ingelmunster... tijdens sensibiliseringsactie

De gemeente Ingelmunster, de lokale politie, de federale spoorwegpolitie, Securail (NMBS) en Infrabel organiseerden daarom een tweedaagse controle- en sensibiliseringsactie om iedereen nogmaals op te roepen om altijd en overal de verkeersregels te respecteren. Op het Marktplein stond een autowrak dat betrokken was bij een ongeval aan een overweg. Voorbijgangers konden zo met eigen ogen zien wat er van een auto overblijft na een aanrijding door een trein. Deze chauffeur had geluk, want hij werd niet zwaar gewond, maar de meeste andere chauffeurs of voetgangers/fietsers hebben minder geluk. Besluit : blijf alert aan een spoorweg, zelfs als je er iedere dag passeert en denkt dat je de uren van de treinen uit het hoofd kent. Er kan altijd een vertraging zijn, waardoor de trein later passeert.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier