Bestuurder crashte met 2,48 promille in zijn bloed en... fietsbel aan ruitenwisser

15/06/16 om 22:25 - Bijgewerkt op 16/06/16 om 06:05

Een 26-jarige man is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een geldboete van 3.600 euro en zes maanden rijverbod. Een dronken rit eindigde in september vorig jaar in de struiken aan de militaire kazerne in Sint-Kruis.

Bestuurder crashte met 2,48 promille in zijn bloed en... fietsbel aan ruitenwisser

"Oef, ik heb niemand doodgereden." Dat was de reactie van een 26-jarige man die op 11 september vorig jaar met zijn wagen in de struiken belandde na een dronken rit van Oedelem naar Sint-Kruis, bij Brugge. Een militair zag het voertuig staan en alarmeerde de politie. De volledige voorruit van het voertuig was beschadigd én aan zijn ruitenwisser hing een fietsbel. De bestuurder zelf, die 2,48 promille alcohol in zijn bloed had, kon zich enkel herinneren een granieten brievenbus te hebben aangereden. Voor de fietsbel aan zijn ruit had hij geen verklaring.

"De politie zocht daarom urenlang met verschillende patrouilles naar een dodelijk of zwaargewond slachtoffer op het traject van mijn cliënt", zegt de advocaat van de jongeman. Na een hele dag zoeken zonder resultaat, bleek het vals alarm. "Ik heb mijn lesje geleerd en kan jammer genoeg de klok niet terugdraaien", sprak de man woensdag. Ook in 2014 werd hij al eens veroordeeld voor dronken rijden. Hij kreeg een rijverbod van zes maanden opgelegd en moet daarboven een geldboete betalen van 3.600 euro, waarvan een derde met uitstel.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!