Ben Weyts bezoekt werf AWV in Dentergem

Agnes Devlieger, Ben Weyts, Schepen van Openbare Werken Ivès Lambrecht (Eendracht) en burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) © EVW
Redactie KW

Op uitnodiging van burgemeester en volksvertegenwoordiger Koenraad Degroote (N-VA) bracht Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Ben Weyts (N-VA), een blitzbezoek aan Dentergem.

Minister Ben Weyts (N-VA) nam vandaag op zijn weg van Kortrijk naar Brussel even de tijd om Dentergem te bezoeken. Hij kwam er de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bekijken. Voorheen raakte het verkeer er vast waneer vrachtwagens er elkaar moesten kruisen in de smalle, scherpe bocht. Bij het uitwijken werd vaak gebruik gemaakt van het voetpad wat de veiligheid van de zwakke weggebruiker in gevaar bracht.

Door de sloop van het huis op de hoek van de Kerkstraat en de Statiestraat wordt de bocht nu verruimd en het kruispunt heringericht. Er wordt een budget van 150.000 euro voorzien door AWV en 50.000 euro door de gemeente Dentergem. Eind van de werken wordt dit jaar voorzien.

Ben Weyts maakte ook kort kennis met Agnes Devlieger die aan het kruispunt woont en de werken ook dagelijks opvolgt

(evwd)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier