Bekende West-Vlaamse wielrenners scharen zich achter provinciale campagne rond verkeersveiligheid

West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé en wielerlegende Eric Leman uit Meulebeke, die afgebeeld staat op de drinkbussen van de campagne. Meulebeke neemt dit jaar een prominente plaats in de campagne in, want op 21 februari wordt daar het startschot gegeven. © ICK
Redactie KW

Voor het derde jaar op rij stelde de Provincie West-Vlaanderen op Velofollies in Kortrijk de preventiecampagne ‘Fietstoerisme in harmonie’ voor.

“Dit is belangrijk voor de uitstraling, maar ook voor het doelpubliek dat we willen bereiken”, aldus provinciegouverneur Carl Decaluwé. “We hebben als fietsprovincie de ambitie om nog groter te worden. De nood aan sensibilisering blijft bestaan.” Met de campagne mikt de provincie op de zorg voor de veiligheid van het fiets- en wielertoerisme op West-Vlaamse wegen, maar wil ze ook de verstandhouding tussen fietsers en andere weggebruikers verbeteren.

In de eerste elf maanden van 2015 waren er 1.546 ongevallen waarbij een fietser gewond raakte. Er vielen ook acht doden. “Weliswaar 45 procent minder dan in 2014, maar nog altijd acht te veel.”, aldus de gouverneur

Peter van de campagne is dit jaar opnieuw Johan Museeuw. Wielerlegende Eric Leman uit Meulebeke en profwielrenner Jelle Wallays steunen mee de campagne.

Ritje slowbiking

De bezoekers kunnen aan stand 495 in Kortrijk Xpo hun kennis van het verkeersreglement testen door deel te nemen aan de verkeersquiz. Op zondag 17 januari wordt de schiftingsvraag van de quiz uitgevoerd. West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé, peter van het project Johan Museeuw en oud-wielrenner Eric Leman zullen dan over een afstand van elf meter een ritje slowbiking doen. Onder de deelnemers wordt een koersfiets verloot.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier