Bekende bouwondernemer uit Oostende is drie weken zijn rijbewijs kwijt

Stefan Vankerkhoven

Dinsdagochtend moesten 123 snelheidsduivels zich voor de Brugse politierechtbank verantwoorden. Daarbij ook Bart Versluys.

De beklaagden werden vorige zomer geflitst langs de expreswegen N31 Brugge-Zeebrugge en N49 Antwerpen-Knokke ter hoogte van de wegenwerken voor de aanleg van de nieuwe autoweg A11 tussen Blauwe Toren en Westkapelle.

De politie controleerde er toen op uitdrukkelijke vraag van de werfleiding, die zich bezorgd toonde over de veiligheid van de bouwvakkers. Er razen immers te veel auto’s aan te hoge snelheid langs de werf. Normaal gezien mag je 90 kilometer per uur op die expreswegen rijden, tijdens de werken geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Tot drie maanden rijverbod

Een van de gedagvaarde chauffeurs was de bekende West-Vlaamse bouwondernemer Bart Versluys die aan 108 km per uur reed. Dat leverde hem 600 euro boete en 21 dagen rijverbod op.

Omdat recidivisten sinds begin dit jaar strenger gestraft worden, kregen enkele wegpiraten die een tweede keer tegen de lamp liepen, drie maanden rijverbod. Zij zullen hun rijexamen opnieuw moeten afleggen en medische en psychologische proeven moeten ondergaan.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier