Basisschool uit Heist laat 400 kinderen kennismaken met dode hoek bij vrachtwagens

Redactie KW

De vrije basisschool OLVO uit Heist liet, in samenwerking met de politie Knokke-Heist, de fietsersbond en de vervoerfirma Ewals Cargo Care B.V uit Zeebrugge, donderdag ruim 400 jongeren van 6 tot 14 jaar van dichtbij kennismaken met de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens.

Elk om beurt mochten de kinderen van de lagere school en eerste graad middelbaar plaatsnemen in de cabine van de vrachtwagen, zodat ze zelf konden vaststellen hoe weinig een vrachtwagenchauffeur ziet, vertelt initiatiefneemster Els Devuyst. “Andere leerlingen staan op dat moment in de dode hoeken, net voor de cabine, net naast een vrachtwagen. Die plaatsen op de weg die niet gezien worden vanuit de cabine werden in het rood aangeduid. Een vrachtwagen draait en sleurt je zo snel mee, dat je geen tijd hebt om je nog te verplaatsen. Daarom brachten wij onze kinderen aan het verstand dat niemand er mag staan: niet te voet, niet met de fiets.”

Het Maes en Boerenboomplein was voor de gelegenheid verkeersvrij gemaakt. De firma Ewals Cargo Care B.V uit Zeebrugge zorgde gedurende de hele dag voor een zware tientonner met chauffeur.

(DM – Foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier