Basisschool Pius X blijft ook komende weken nog met een schoolstraat werken

Redactie KW

Vrije basisschool Pius X in Kortrijk zet tussen de herfst- en de kerstvakantie het experiment, om van de Sint-Elooisdreef een schoolstraat te maken, verder.

Basisschool Pius X stapte mee in een proefproject van Stad Kortrijk om in de dichte omgeving van de school een schoolstraat te maken. Voetgangers en fietsers krijgen er voorrang op het andere verkeer. Tijdens de Week van de Mobiliteit werd de Sint-Elooisdreef tussen het kruispunt met de Evarist Carpentierstraat en de Kuurnsesteenweg afgezet met een nadarhekken, een half uur voor het begin en na het einde van de schooldag. Alleen te voet of met de fiets kon je de straat in. De ‘zoen- en vroemzone’ werd verlegd naar de parking van de kerk. Bewoners van de Sint-Elooisdreef mochten de straat tijdens die periode wel uit-, maar niet inrijden.

De actie van stad Kortrijk en de school werd ook ondersteund door het oudercomité en de werkgroep verkeer onder leiding van leerkracht Trui Vanderbeke.

Definitief

Uit een bevraging bij 304 deelnemers onder wie kinderen, ouders, leerkrachten en de buurtbewoners, blijkt dat alle partijen het experiment meer dan geslaagd vonden. Daarom laat de vrije basisschool het experiment ook nog tussen de herfst- en de kerstvakantie doorlopen, met enkele lichte bijsturingen van de uren van de schoolstraat. De kans is groot dat de schoolstraat daarna definitief ingevoerd wordt.

(EDB – Foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier