AWV schakelt verkeerslichten uit om hinder werken N36 in te perken

Foto Frank © Foto Frank
Redactie KW

Zoals verwacht zorgen de werken aan het nieuwe toegangscomplex van de N36 tot de E403 voor aanzienlijke verkeershinder. AWV heeft nu de verkeerslichten uitgeschakeld om een vlottere doorstroming te bekomen tussen Roeselare en Izegem.

De verkeerslichten blijken dus toch niet zo ‘intelligent’ als ze vooraf werden aangekondigd, want na amper één dag fileleed komt AWV al tot de slotsom dat het blijkbaar beter gaat als ze niét werken. “Aangezien het verkeer ter hoogte van de verkeerslichten enkel rechtsaf kan, vormt de uitschakeling van de lichten geen gevaar. Bij een eerste test gisteren werd vastgesteld dat deze ingreep een positieve invloed heeft op het verkeer op beide wegen.”

Als kan het natuurlijk wel gevaarlijk worden indien het van de snelweg afrijdend verkeer daardoor gaat opstroppen tot op de snelweg zelf. Hier wordt een beetje gerekend op de hoffelijkheid van de automobilisten die op de N36 rijden. “Een constante monitoring van de situatie maakt het mogelijk om verder in te grijpen indien nodig”, aldus nog AWV.

Vele werven tegelijk

Doordat er tegelijk ook nog werken zijn op andere overgangen met de E403, zijn er voor de automobilisten weinig alternatieven, en dat wekt wel wat wrevel. “Al deze wegenwerken werden echter afgestemd met de gemeenten en politie. Ook de werken in de regio Izegem werden op voorhand besproken en de politie en gemeenten gaven de nodige vergunning”, verdedigt AWV zich. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier