AWV pakt ‘zwart’ kruispunt aan in Zeebrugge

Jean-Marie De Plancke aan de onveilige inrit transportzone Baron de Maerelaan. © Davy Coghe
Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de nodige maatregelen nemen om de inrit naar de transportzone Baron de Maerelaan in Zeebrugge veiliger te maken. Dat komt er na de vraag van gemeenteraadslid Jean Marie De Plancke van Open VLD Plus.

Er gebeurden al bijzonder veel zware ongevallen op die plaats en na het ongeval van 17 oktober vorig jaar kroop gemeenteraadslid Jean Marie (Open VLD Plus) in de pen. Hij vroeg maatregelen aan het stadsbestuur en aan de wegbeheerder, het Vlaams Gewest.

“Nadat twee doden vielen, kreeg de uitrit driekleurige verkeerslichten. Nu zal ook de inrit aangepakt worden met een bijkomende afslagstrook naar de transportzone voor wie van Zeebrugge komt en komen er ook driekleurige verkeerslichten zodat er conflictloos ingedraaid kan worden door de vrachtwagens”, duidt hij. “Het worden slimme verkeerslichten die enkel zullen functioneren als vrachtwagens zich op die strook aandienen. Verder heeft Jean-Marie De Plancke aan de politie gevraagd om toezicht te houden op dit punt, waar vrachtwagens de inrit vaak gebruiken als uitrit en daarbij het verkeersbord C1 (verboden richting voor iedere bestuurder) negeren.” (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier