Aquafin gaat riolering in Zarrenstraat onder handen nemen

14/10/14 om 17:31 - Bijgewerkt om 17:31

Bron: Kw

Aquafin bereidt momenteel rioleringswerken voor in de Zarrenstraat in Zarren.

Aquafin gaat riolering in Zarrenstraat onder handen nemen


Met dit project wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 400 inwoners uit Zarren dat nu nog rechtstreeks in de grachten belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Om dit te realiseren, zal Aquafin in de Zarrenstraat vanaf het kruispunt met de Staatsbaan een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen tot het einde van de bebouwing.

Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater wordt aangesloten op het bestaande pompstation in de Zarrenstraat ter hoogte van het verkeerseiland om uiteindelijk terecht te komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Kortemark. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten.

Afkoppeling van regen- en afvalwater op privaat terrein

Ook de eigenaars van de woningen langs het tracé van de werken dienen het regenwater af te koppelen van de riolering. Een afkoppelingsdeskundige zal de eigenaars adviseren over hoe deze afkoppeling het best gebeurt. De afkoppelingsdeskundige zal dit verder toelichten op de infoavond donderdag 16 oktober om 20 uur in zaal Albatros in Zarren.

Timing

Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd, wat betekent dat het detailontwerp nu in opmaak is. De vereiste vergunningen werden aangevraagd. De werken zelf zullen vermoedelijk midden 2015 starten.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!