Anderhalve maand werkzaamheden op E40 tussen Aalter en Beernem

Redactie KW

Op de E40 tussen Aalter en Beernem worden alle rijstroken en de pechstrook heraangelegd in asfalt.

De werken zullen een impact hebben op het verkeer, maar er wordt tussen half april en half mei continu gewerkt, en daarna twaalf nachten in juni, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

De drie rijstroken krijgen in beide richtingen een grondig onderhoud. “De rechterrijstrook wordt tot op de fundering heraangelegd in asfalt”, verduidelijkt woordvoerster Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer. “De middenrijstrook krijgt een nieuwe onderlaag en toplaag. Van de linkerrijstrook en de pechstrook wordt de toplaag vernieuwd. Aangezien de rechter- en middenrijstrook meer belast worden met zwaar verkeer, worden ze grondiger hersteld.”

Vanaf 14 april zal er vier nachten lang gewerkt worden aan een doorsteek door de middenberm, waardoor het verkeer tijdelijk op één rijstrook zal moeten.

In de eerste fase, vanaf 19 april tot halverwege mei, zat het verkeer in beide richtingen op twee versmalde rijstroken moeten, in plaats van drie. Eerst wordt tien dagen in de richting van Gent gewerkt, de afrit Aalter in de richting van Gent gaat van 20 tot 30 april ook dicht. Daarna wordt nog eens tien dagen in de richting van de kust gewerkt.

In een tweede fase wordt de linkerrijstrook heraangelegd tijdens twaalf nachten in juni.

Tijdens de werken is de maximumsnelheid 70 kilometer per uur. Om kopstaartaanrijdingen te vermijden, komt er in beide richtingen een filedetectiesysteem dat bestuurders waarschuwt hoe ver ze van de werf verwijderd zijn.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier