Andere verkeersregeling op kruispunten in Bekegem

Redactie KW

Op twee kruispunten in de Ichtegemse deelgemeente Bekegem is de verkeerssituatie aangepast, om het verkeer veiliger te laten verlopen.

Op het kruispunt van de Zeeweg met de Ossenweg en de Bevrijdingsweg is de voorrangsregeling gewijzigd. Het kruispunt werd volledig belijnd met visuele versmallingen. In het gedeelte van de Zeeweg tussen het kruispunt met de Bevrijdingsweg (Molen) en het kruispunt met de Watervallestraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd. Fietsers kunnen in beide richtingen rijden, automobilisten kunnen enkel nog inrijden vanuit de Watervallestraat en de Vaartstraat. Zo hoopt het gemeentebestuur het kruispunt vooral voor fietsers veiliger te maken. Het kruispunt ligt op een traject dat vaak door schoolkinderen en recreatieve fietsers gebruikt wordt.

Ook het kruispunt van de Watervallestraat met de Zeeweg en de Vaartstraat wordt heringericht. In de eerste plaats wordt een verkeersremmer aangebracht in de Vaartstraat en komen er twee versmallingen in de Watervallestraat. Op deze manier wordt de zichtbaarheid bij het oprijden van het kruispunt vergroot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier