Amper 1 op de 10 bestuurders overtreedt het nieuwe Waregemse parkeerbeleid

Tom Van Houtte

Dat blijkt uit cijfers die schepen van Verkeer en Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V) ons heeft bezorgd.

Wie wel eens in Waregem moet zijn met de auto ontsnapt niet meer aan betalend parkeren. De zone waarin je niet gratis je wagen mag stallen is sinds 3 oktober gevoelig uitgebreid en de tarieven voor langparkeren serieus verhoogd.

“Uit de parkeerautomaten die bovengronds staan opgesteld werden in ruim een maand 42.392 tickets genomen waarvan 16.382 of bijna 39 procent gratis”, zegt de schepen. “Bij rondgang van onze parkeerwachters bleek dat ongeveer 10 procent van het totaal aantal gecontroleerde voertuigen fout geparkeerd stond, waardoor de betrokken bestuurders een naheffing hebben ontvangen. Dat is een goed resultaat aangezien we nog in de beginfase zitten.” Wel moet gezegd dat het stadsbestuur de eerste twee weken van het nieuwe parkeerbeleid een oogje dichtkneep voor overtreders.

Amper shop&go-boetes

Ook de parkeerapp is redelijk populair. Hij werd al door 752 mensen geïnstalleerd op de smartphone en 1.016 keer betaalde men met de app voor een parkeersessie. “De shop&go-plaatsen, die dertig minuten gratis parkeren toelaten voor winkelbezoeken, worden meestal correct gebruikt. Hiervoor zijn er nog niet veel boetes uitgeschreven”, aldus nog de schepen.

Voor kosteloos parkeren in het centrum van Waregem moet je nu in eerste instantie op de grote parkings Expo en Jeugdcentrum zijn.

(TVW-foto HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier