Al 33 overtredingen bij golfwagens in Knokke-Heist

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Dat meldt de politie van de zone Damme/Knokke-Heist. Sommige bestuurders droegen geen veiligheidsgordel of werden betrapt op fout parkeren.

“Veel inwoners, tweedeverblijvers en toeristen rijden ook naast het golfterrein met een karretje rond”, zegt politiewoordvoerster Isolde van Eenooghe. “Wat velen niet weten, is dat ook op een golfwagen de regels van de wegcode van toepassing zijn. In de infobrochure sommen we belangrijke parkeer- en verkeersregels op, die extra aandacht vragen van de golfwagenbestuurders.”

De afgelopen twee weken werden bij controles op 44 golfwagens al 33 overtredingen vastgesteld. Daarbij moet opgemerkt worden dat enkele bestuurders meer dan één overtreding maakten. Sommige bestuurders droegen hun veiligheidsgordel niet. Er waren ook golfwagens die niet over een geldige verzekering of boorddocumenten beschikten.

“Ook het parkeergedrag houden we extra in het oog. Enkele bestuurders kregen al een overtreding, omdat ze hun wagen op het voetpad parkeerden.”

Ten slotte maakt de politie van de nummerplaat voor golfkarren een aandachtspunt. Die nummerplaat wordt vanaf 11 december verplicht.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier