Agentschap Wegen & Verkeer en Fietsbieb vallen in de prijzen in Oostende

21/09/16 om 15:02 - Bijgewerkt om 15:00

Werkgroep Fietseling, de Oostendse afdeling van de Fietsersbond, reikt jaarlijks de Gouden, Zilveren en Verroeste Spaak uit.

Agentschap Wegen & Verkeer en Fietsbieb vallen in de prijzen in Oostende

De eerste twee onderscheidingen worden toegekend aan realisaties of initiatieven die een positieve bijdrage betekenen voor een veilige en leefbare stad. Dit jaar krijgt het Agentschap Wegen en Verkeer de Gouden Spaak omwille van de goed uitgevoerde werken bij de heraanleg van het fietspad in de Troonstraat. De Zilveren Spaak gaat naar de Fietsbieb, een project van de CM, waarbij fietsen uitgeleend worden.

De Verroeste Spaak, eigenlijk een non-trofee die voorbehouden is aan iets wat negatief inwerkt op het fietsverkeer, werd deze keer niet uitgereikt. "Fietseling Oostende viert nu zijn 25-jarig bestaan en bij die gelegenheid willen we de feestvreugde niet bederven", knipoogt voorzitter Charles Noppe.

(Rio)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit