Afsluiten kruispunt zorgt voor verkeerswijzigingen

Redactie KW

Vanaf 11 mei gaat het kruispunt Maloulaan-Capronstraat-Elverdingestraat-Haiglaan dicht voor alle verkeer, want dan starten de werken voor de definitieve aanleg van de rotonde.

Het verkeer komende van de Fochlaan (stationsomgeving) zal verplicht worden om links de Capronstraat op te rijden. Verkeer komende van de Capronstraat dient rechts de Fochlaan op te draaien richting station. Het plaatselijk verkeer komende van de Haiglaan, dat de stationsomgeving wenst te bereiken, dient te rijden via de Oude Vaarstraat (waar tijdelijk de rijrichting wordt omgedraaid en plaatselijk parkeerverbod wordt voorzien).

Het doorgaand verkeer komende van de Veurnseweg of Haiglaan met bijvoorbeeld een bestemming in het stadscentrum dient deze te bereiken via de Oude Veurnestraat en de Diksmuidseweg. De voertuigen komende van de Elverdingestraat dienen het centrum te verlaten via het Minneplein en de Plumerlaan. Deze werken zullen – onder voorbehoud van de weersomstandigheden – tot half juli 2015 duren. Bestuurders die geen bestemming hebben in de stadskern of de stationsomgeving worden aangeraden om de omleidingen op het hogere wegennet te volgen (A19 afrit 5 Ieper Noord – Noorderring). De stadskern blijft steeds vlot bereikbaar via de Rijselstraat, Diksmuidestraat, Meenseweg, Oudstrijderslaan en Dikkebusseweg.

(HV-Foto HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier