AFS-leerlingen uit alle windstreken maken kennis met de Belgische wegcode

Redactie KW

De lokale politie van Damme en Knokke-Heist kreeg zaterdag acht internationale leerlingen op bezoek in het politiecentrum.

Inspecteur Franky Degraeve, lid van de werkgroep verkeers- en mobiliteitseducatie, maakte de jongeren wegwijs in de Belgische wegcode. “In mijn les reik ik de informatie aan die de leerlingen nodig hebben om zich veilig te verplaatsen in het Belgisch verkeer”, zegt Degraeve. “De taalbarrière en het verschil in verkeersachtergrond maken van elke les een uitdaging.”

De werkgroep verkeers- en mobiliteitseducatie, kortweg vemoe, zet zich al enkele jaren in om de leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs op een veilige manier te leren participeren aan het verkeer. Onder het motto ‘Zwemmen leer je in het zwembad, fietsen op de weg’ trekken de vemoe-leden naar de basisscholen om de kinderen, zowel in de klas als op de weg, belangrijke verkeers- en fietsvaardigheden bij te brengen. In de middelbare scholen gaat de werkgroep in dialoog met de toekomstige generatie autobestuurders.

Inspecteur Franky Degraeve gaf zaterdagochtend les aan acht AFS-leerlingen. De jongeren zitten in het zesde middelbaar en verblijven in een Belgisch gastgezin. Ze komen uit Japan, Thailand, Turkije, Brazilië en China. Vemoe steunt al enkele jaren de vzw AFS Interculturele Programma’s door het geven van verkeerslessen.

De leerlingen reageerden erg enthousiast na de verkeersles. “Ze waren heel verwonderd over de verwelkoming in het korps en de kans die ze kregen om de verkeersles te volgen,” concludeert Degraeve trots.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier