Afbraakwerken op kruispunt De Kreun lopen vertraging op

Maandagmorgen begonnen de afbraakwerken, maar kort na de middag werden ze al stilgelegd. (Foto EDB)
Redactie KW

Maandagmorgen begon de firma Lavaert met afbraakwerken aan het kruispunt De Kreun in Bissegem, maar kort na de middag werden die stilgelegd wegens stabiliteitsproblemen.

Agentschap Wegen en Verkeer plande al een aantal jaar geleden de heraanleg van het kruispunt van De Kreun, waar de Meensesteenweg, Gullegemsesteenweg en Heulsestraat samenkomen. De Kreun zelf werd in juli vorig jaar afgebroken en nu zijn er opnieuw werken bezig. Zo kreeg de firma Lavaert de opdracht om ook een deel van het pand Blondeel af te breken. Maandag begonnen die werken, maar al na een halve dag werden ze stilgelegd.

Vertraging

“Een deel van de achterbouw van het pand Blondeel moet verdwijnen, maar tijdens de afbraakwerken deden er zich zoals bij alle grote werken trouwens wel het geval is onvoorziene omstandigheden voor”, legt schepen van Openbare Werken Axel Weydts (SP.A) uit. “De aannemer stelde vast dat een deel van een muur niet voldoende geschoord was en kon niet meer verder doen. Intussen is het nodige gedaan en zijn de afbraakwerken hervat.”

(AXV/EDB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier